Meštri Krnjevala

Krnjeval 2020.

Spli’ski krnjeval ostao bez mladenaca jer su šmugli u Irsku! Zato se uvodi ‘gonjanje‘ partnera, iskusni Ganster s Ruskinjom Natalijom.

Meštar lanjskog Krnjevala predao je ključeve Gangsteru, kojem se na pozornici pridružila meštrovica, Ruskinja Natalija, koja je odlučila odmor provesti u Hrvatskoj.

Krnjeval 2019.

Grad Split više nije pod upravom gradonačelnika Andre Krstulovića već su vlast prigrabili Šumska vila (Albina Grčić) i Batman (Franjo Đaković). Do kraja karnevala ćemo vidjeti koliko će uspjeha imati u tom odgovornom poslu.

Krnjeval 2018.

Posebni gosti Splitskog krnjevala bili su imotski pjevač Ante Cash i Martina Mitar, miss Splitsko-dalmatinske županije, koji su se i vjenčali ne bi li naš grad spasili od smrada Krnjepovca, koji je ovogodišnja tema, ali i “bistre” vode s Jadra.

Ante je došao s kuferom punim para na Rivu, što je bilo dovoljno Martini da se odmah zaljubi u njega. Obećala je da će novce koje je dobila pametno razvrstati – na staklo, dakle kupiti si dragulje, na papir, kako bi se vidjela u časopisima, i na plastiku, kako bi naglasila svoje atribute.

Krnjeval 2017.

Starleta Ava Karabatić i saborski zastupnik Ivan Pernar u Splitu su se “obvezali na vječnu ljubav”. Ava i Pernar glavne su zvijezde Splitskog karnevala zbog koje su simbolično odlučili uploviti u bračnu luku.

Pernar je od gradonačelnika Ive Baldasara dobio ključeve od grada i oženio Avu na rivi. Ceremoniji je prisustvovalo veselo mnoštvo pod maskama.

Vjenčanjem se na svom Facebooku pohvalio i sam Pernar koji je ceremoniju prenosio uživo. “Moje vjenčanje s Avom“, napisao je saborski zastupnik uz video, a nedugo zatim objavio i par fotografija “novopečenih mladenaca” uz opis “prvi put”.

Krnjeval 2016.

Kroz zaljubljeni ovogodišnji Spli’ski krnjeval provest će nas Pjerino Ružević i Valentina Trstenjak – zaljubljeni par iz The Voicea, koji će utjeloviti superjunake Supjerina i Wonder Valentinu, poslane s planeta Marsa i Venere da provedu medeni mjesec na najljepšoj planeti – Zemlji, u najljepšem gradu – Splitu.

Krnjeval 2015.

Predajom ključeva Grada na Rivi Penelopi, meštrovici od krnjevala Nives Ivanković, gradonačelnik Ivo Baldasar koji je predstavljao njenog Odiseja prepustio je Split danima veselja, plesa i zabave pod maskama.

Zbog ružnog vremena Odisej nije isplovio na pučinu, kako je zamišljeno, ali je Penelopa odigrala svoju ulogu, opraštajući se od svog voljenog.

Čekat će ga kaže, šetimanu jednu, a bit će za to vrime pod ‘blindo ključen’.