novosti

U subotu po prvi puta – otvorenje Krnjevalskih kućica u Đardinu uz koncert Letećeg odreda!

U subotu po prvi puta – otvorenje Krnjevalskih kućica u Đardinu uz koncert Letećeg odreda!

Od subote do pokladnog utorka u Đardinu će se izmjenjivati brojni programi: Dječji krnjeval, Paškare, Modna revija, Povorka, Erasmus student Carnival, Cubismo, DJ Daddy Cool: Kamen, krš i rock’n’roll,  Adastra, TBF i Šentenca.

Zbog sječe šume na Marjanu brojna stvorenja među kojima su šumske vile, paškare, čarobnjaci, tovar, odbjegli tigar i vepar Špiro, spustili su se u posljednju očuvanu šumu – Čarobnu šumu Đardin.
Ovdje će uživati kao da im je to zadnje, u četiri dana koncerata i raznih rasplesanih programa. Jesti će se i piti na po prvi puta postavljenim „Krnjevalskim kućicama“.

Ideja je ovogodišnjeg Krnjevala, a prema želji građana, da bude više „splitski“ i da svi budu na jednom intimnijem mjestu u Đardinu za razliku od zadnjih 5 godina kada je program bio na Rivi, Voćnom trgu, Pjaci i na Gatu te najviše zabavljao turiste.
Svaki od četiri dana prati jedna vrsta glazbe i publike. U subotu Leteći odred za sve koji vole zvukove devedesetih, u nedjelju Cubismo za latinose i salsa plesače. Ponedjeljak je rezerviran za rokere uz Adastru i Dj Daddy Cool, a u utorak se nakon dugo godina u Krnjeval vraća TBF – za urbanu splitsku scenu.

Paškare kao jedinstveni krnjeval pasa imaju osim natjecateljske i humanitarnu notu – sva donirana pseća hrana koju građani donesu odnijeti će se u azil. Sudjelovanje je besplatno, a pobjednika očekuje nagrada.

Na Krnjevalskoj modnoj reviji nastupiti će mali i veliki modeli škole manekenstva Twist models te brojni pjevači i plesači te naravno dizajneri. Tamo se priprema i jedno od najvećih iznenađenja Krnjevala, i biti će vam žao ako propustite.

U nedjelju nakon Dječjeg krnjevala kreće povorka iz Đardina preko Marmontove do Rive gdje će od podne svirati Cubismo uz brojne salsa plesače biti će to najljepši Krabuljni plesnjak uz sunce, more i latino ritam.

Za Šentencu ove godine okupila se također nakon dugo godina otkačena ekipa iz Cukuna, Carstva ladovine te glumce HNK i GKL, tako da su sva iznenađenja moguća na kazališnim daskama Čarobne šume. Za najbolju masku podijeliti će se 1000kn i mnoge utješne nagrade.
Kako je Podkurnjak vizionarski spaljen još prošle godine na Gatu, sa strahom čekamo što će ove godine biti pošast zvana Krnje.

Tradicionalni after House & Techno party pod nazivom Love Carnival Rave održati će se na pokladni utorak u klubu Central sa početkom već od 23h. Gostujući Dji Sierra Sam te domaći Pero Full House i Yelle vratiti će vas u doba Krnjeouse partija do samog jutra, pa se pobrinite da za srijedu oslobodite svih poslovnih obaveza. Detalji su na www.love-carnival.com

Ovogodišnji program Splitskog krnjevala je detaljan sa puno raznih događanja za sudionike svih dobi i glazbenih i plesnih preferencija.
Pronađite svoju omiljenu glazbu, svoj omiljeni ples i dođite u Čarobnu šumu u jedan drugi svijet malo zaboraviti na svakodnevicu i prisjetiti se zaboravljenih krnjevalskih nepodopština.

Sve detalje i eventualne promjene zbog vremena pratite na internet stranici Splitskog krnjevala: www.krnjeval.com

KRNJEVALSKI PROGRAM U ĐARDINU 2.3.-5.3.2019.
2.3. SUBOTA
16.30h Dječji krnjeval: Predaja ključa, prijave i predstavljanje maski, nastupi dječjih skupina
18.00h Paškare – krnjeval pasa
18.30h Krnjevalska modna revija za djecu i odrasle
20h Leteći odred – Otvorenje čarobne šume

3.3. NEDJELJA
11h Dječji krnjeval: Predstava Čarobna šuma, proglašenje naj maske, povorka
11.45 Krnjevalska povorka (za djecu i odrasle zajedno) – CUBISMO na Rivi
20h Erasmus student Carnival – DJ John Van Thorn

4.3. PONEDJELJAK
18.00h Dj Daddy Cool: Kamen, krš i rock’n’roll
20h Koncert Adastra

5.3. UTORAK
18h Prijave maski, DJ Vagi & Flex
21h TBF KONCERT
22h ŠENTENCA, KRNJE, Najbolja maska
22.30h TBF KONCERT

23h CENTRAL THE CLUB: Love Carnival Rave w Sierra Sam

 

 

Podijeli
Tweet
WhatsApp

Zadnje vijesti

Splitski karneval prebačen za srpanj

Splitski krnjeval iznimno će se ove godine umjesto u veljači održati najvjerojatnije u srpnju, izvijestila je u ponedjeljak gradska Turistička zajednica. Direktorica splitske Turističke zajednice Alijana Vukšić

Više »