novosti

Maškare na struju u Centrala: Love Carnival Rave 2020

DJ Sonic iz Pariza, pionir francuske house scene i dugogodišnji miljenik dalmatinskih partijanera, nakon dužeg perioda u ovu subotu 22.2. vraća se u Split u splitski klub Central uz domaću potporu Pero FullHouse i Yelle

 

Kako je od strane Grada 2016g. prekinuta tradicija održavanja tradicionalnog Krnjouse partija na Peristilu,  organizatori su (dok se nešto ne promjeni) posljednjih 5 godina party prebacili u klubske prostore i ugostili već preko 40 dja lokalne i globalne house scene.
Ne propustite najbolji zimski party pod maskama ove subote 22.2.2020. u 23h. Maškare na struju će rasplesati gostujući Dj Sonic iz Pariza, uz domaću potporu Pero Full House i Yelle. Detaljnije informacije na stranicama Splitskog krnjevala.

Dj Sonic jedan je od pionira francuske house scene s početka ’90ih godina prošlog stoljeća. Karijeru je započeo 1990. puštajući u malim pariškim klubovima i underground rave partijima. Na popularnom pariškom radiju FG vodio je emisiju Chill Out Show što mu je dodatno utjecalo na popularnosti koja je dosegla status najpoznatijeg pariškog dja, tada popularnijeg i od Laurent Garniera. Pod utjecajem house zvuka New Yorka, Chicagoa i ranog Detroit techna, Sonic stvara svoj orginalni house set koji mu omogućava nastupe u najprestižnijim klubovima i festivalima kao što su:
“Mayday 5” ( Germany), the “Womb” (Tokyo), the “Limelight” (New York), the “Jet Set Club” (Moscow), the “Bliss” (St – Marteen), the “ Nikki Beach” (St – Barth), the “Bar City” (Hong Kong), the “Mad” ( Switzerland), the “Sircus Rave” (Canada), the “Mecca” (Prague), the “Aquarius” (Croatia), the “Privilège” (Ibiza)… as in Parisian’s best Clubs like the “Elysée Montmartre”, the “Bataclan”, “L’Etoile”, the “Manray”, the “Rex Club”, the “Queen”, the “Folie’s Pigalle”, the “Redlight”, the “Bains Douches”, the “Studio 287”…

 

 

1994. pokreće svoju etiketu Omnisonus koja je upamćena po beskompromisnim house izdanjima od kojih dana neka dosežu astronomske iznose na Discogsu. Kao producent izdao je više od 40 singlova na prestižnim etiketama kao što su Nervous, “Lafessé Records” (Supermen Lovers)… Radio je glazbu za film s poznatim francuskim redateljem Marc CARO (“Delicatessen”, “The City of Lost Children”) te je surađivao s NASAom.
U Hrvatskoj je prvi put nastupio 1997 te je postao miljenik domaće publike u Dalmaciji gdje je redovito nastupao.

Peru Full House slobodno možemo smatrati domaćim glazbenim odgajateljem generacija koji je kroz zvuk detroitskog techna evoluirao u suvremeni house s organskim primjesama, dok je pod aliasom Skeptik oslobodio svoju mračnu i eksperimentalnu stranu. Na Love Carnival Rave će svojom house selekcijom društvo praviti ovom francuskom house pioniru.

 

 

Pridružuje mu se i elektronička dama Yelle, jedna od najdugovječnijih ženskih ruku za splitskim putevima. Još uvijek znatiželjna kao prvoga dana, vječno je u potrazi za novom glazbom koja se bešavno spaja sa starim klasicima techna i housea.

 

 

Ulaznice po popularnim cijenama od samo 70kn mogu se nabaviti u pretprodaji online na LINKU ili na svim prodajnim mjestima sustava Ticketshopa po Dalmaciji: Croatia Records, Tisak Media City Centar, Dancing Bear, CroFanshop….
Rezervacije stolova na tel: +385 (0)91 3323 234

Podijeli
Tweet
WhatsApp

Zadnje vijesti

Splitski karneval prebačen za srpanj

Splitski krnjeval iznimno će se ove godine umjesto u veljači održati najvjerojatnije u srpnju, izvijestila je u ponedjeljak gradska Turistička zajednica. Direktorica splitske Turističke zajednice Alijana Vukšić

Više »