Krnje 2015.

Krnje Beskičmenjak Kompromisni Poslušnik platio je za sve grijehe za ovu godinu nakon što ga je sud oslobodio, a narod mu presudio. Palac dolje pokazala mu je masa, a gdje drugo nego na carskom trgu i na poziv Penelope da mu presudi.

Ključ grada vratio se u ruke dogradonačelnika Gorana Kovačevića, dok je Penelopa, alias poznata kazališna i televizijska glumica Nives Ivanković, prema vlastitom priznanju jedva čekala vratiti ‘blindo ključ’.

– Dosta je, dosta je, čim se umišaju institucije i počnu nešto suditi za mene je previše – rekla je.Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodala je u ozbiljnijem tonu da je bilo lijepo proteklih dana u Splitu te da krnjevalski dani, ove godine posebno plesnog ritma, zaslužuju pohvale.

Okupila se povorka već oko 21 sat na Rivi, pa krenula preko centra grada do Peristila gdje je Krnje i osuđen. Priredili su organizatori pravi veliki igrokaz, ali je hladnoća svaku minutu činila dugom kao vječnost, pa su se zbog hladnoće maškare počele polako spremati u toplinu doma.

Ipak, ispraćen je Beskičmenjak Kompromisni Poslušnik do Gata sv. Nikole gdje je i užgan.